Strijkkwartet AMARENS

Strijkkwartet Amarens bestaat uit Maaike Gerritsen en Marjan Waringa (viool), Marjan Valk (altviool), Esther de Boer (cello). Alle vier afgestudeerd aan het conservatorium in Zwolle. In de periode na onze studie hebben wij gespeeld in diverse kamermuziek-ensembles en orkesten, waarin wij elkaar ook regelmatig ontmoetten. In 2008 ontstond strijkkwartet Amarens. Amarens begeleidt ook graag en vaak koren. Waar nodig breiden we daarvoor onze bezettng uit met andere musici en kunnen we muzikale intermzzo's verzorgen. Welke muzikale wensen u ook heeft, wij streven altijd naar een prettige en betaalbare samenwerking. Amarens werkte onder andere samen met het Overijssels Kamerkoor en Musica Vocalis uit Zwolle.

alt

Iets te vieren?
Strijkkwartet Amarens verzorgt graag een muzikale verrassing. Bijvoorbeeld veertien variaties op het thema Happy Birthday in verschillende muziekstijlen. Eventueel aangevuld met andere muziek naar keuze.

Klik hier voor een impressie van een optreden van Amarens.


alt

Duo ZONDER VOORBEHOUD

Met Pim de Groot maak en speel ik liedjes en mantra's. Twee stemmen, gitaar en viool bezingen liefde, leed, leven en licht. Onder de titel M.P.3 geven Pim en Maaike mantra avonden. Ook vormen zij graag het muzikale onderdeel van ceremonies (huwelijk, verjaardag, begrafenis).


Improvisatie duo 't Spoor Bijster

Bernice Wessel en ik kennen elkaar van onze studietijd aan het conservatorium. Als improvisatie duo geven wij vorm aan spontane invallen door middel van muziek, beeldende- en videokunst, taal en theatrale elementen. Wij treden op bij exposities, openingen en evenementen.
Daarnaast verzorgen wij cursussen en trainingen die gaan over aandacht, opmerkzaamheid, loskomen van je geƫikte patronen en natuurlijk improvisatie.