Vioollessen (in Zwolle, Nieuwleusen en Heino)

vioollessen

Inmiddels heb ik meer dan 25 jaar ervaring in het lesgeven. Al tijdens mijn studie gaf ik vioolles en na mijn afstuderen in 1988 was ik als docent verbonden aan verschillende muziekscholen. Ik heb een eigen lespraktijk en geniet van de vrijheid die ik heb in de manier van lesgeven zoals die bij mij past. Daarbij ga ik uit van iedere leerling persoonlijk en waar mogelijk pas ik improvisatie toe.

Een paar keer per jaar organiseer ik een voorspeelavond op een mooie locatie. Pianobegeleiding maakt deel uit van de lessen. Samenspelen met anderen stimuleer ik van harte!
Mijn specialiteit is de persoonlijke afstemming op iedere leerling. Ik geef iedereen graag ruim tijd en aandacht.

Lesgeld (in 12 termijnen):

Kinderen:

€67,50 per maand voor 30 minuten les

€97,50 per maand voor 45 minuten les

Dat komt neer op 35 lessen per jaar en daarnaast samenspel en voorspeelavonden. Wanneer de leerling afgemeld wordt is desalniettemin lesgeld verschuldigd. Waar mogelijk kan de les in overleg worden ingehaald. Bij langdurige ziekte van leerling of docent is na 4 weken geen lesgeld meer verschuldigd. De opzegtermijn is 2 maanden.

Proefles à 45 minuten inclusief gebruik viool: €20


Volwassenen
Les op afspraak
60 minuten - €42,50
45 minuten - €35
30 minuten - €27,50

Locaties

Zwolle: OBS de Oosterenk, Herfterweg 1
Nieuwleusen: CBS de Zaaier, Zandspeur 11
Heino: CBS de Gouden Emmer, Grote Beukelaer 2

Klik hieronder voor filmpjes die een impressie geven van een les en een voorspeelavond:

Leerling Cindy en Maaike spelen 'Bow Ties'
Leerling Cindy speelt op de voorspeelavond

Leerlingen en hun ouders over Maaike:

Ouder: "Onze dochter van 10 zit al jaren bij Maaike op vioolles. Maaike heeft een gave om haar op een speelse wijze de passie voor muziek door te geven. Ze weet een klik met haar te vinden en haar steeds verder te brengen. Iedere les wordt er hard gewerkt terwijl mijn dochter er veel plezier aan beleeft. Ze komt altijd blij en vrolijk uit de les."

Leerling (45): "Ik heb nog maar een paar maanden les van Maaike. Ze is een hele fijne docent die het leerproces precies goed ondersteund. Je volgt je eigen tempo met soms een duwtje in de rug. Vanaf de eerste lessen heb ik al gevoeld hoe leuk samen muziek maken is en dat motiveert mij enorm.De lesstof is leuk en afgestemd op het tempo waarin je leert. Ik ben blij dat ik bij haar terecht gekomen ben."

Leerling: "Maaike brengt elke les iets in dat mij bij blijft, waardoor ik weer vorderingen kan maken in klank, kleur, vorm. Niet alleen maakt zij er een muzikale ontmoeting van, ze is ook zeer precies. Gelukkig brengt ze dat met humor en een groot hart."