Reacties stembevrijding

Ik heb ervan genoten. Het steeds maar door laten klinken van mijn eigen klank in mijn lijf, dat dan via de klank vanuit de binnenkant gemasseerd wordt, was helemaal nieuw voor me. Dat heb ik met verwondering laten gebeuren. Het buiten zingen had ik nog niet zo gedaan, het was heerlijk en ook op een bijzonder mooie avond, niet te koud, niet te warm. Wat een prachtige plek. Fijne mensen, fijne begeleiding, het voelde veilig. Ook was het bijzonder mooi om de reacties in mijn lichaam en geest te voelen, soms wennen, soms teveel gehecht aan het mooi moeten klinken, maar dat weer kunnen laten vallen in het geheel van de ervaring. En zo kwam ik meer van die persoonlijke dingen tegen. Erg fijn en leerzaam en het gaf veel voldoening en ruimte. Je enthousiasme bij het coachen tijdens de bewegingen werkte erg goed, maakte los, gaf als het ware toestemming om te laten gaan, vrijer te worden. Dank voor deze ervaring.

- Carole van Ruitenbeek

Het klanken klinken in de verschillende delen van mijn lichaam en in verbinding met de aarde heeft me meer in mijn lichaam doen zakken. 
De klanken in de ruimte klinken heb ik ervaren als me neerzetten in mijn kracht.
Ik kan echt zeggen dat het me vrijer heeft gemaakt om me met klank en al te laten horen.  
Het heeft kwetsbare kanten in me wakker geroepen en de sterke kanten zijn meer belicht.
En...het is  gewoon heerlijk  je eigen klank ten gehore te brengen!!

- Henriette Borgh

Lieve Maaike,
 
Wat doet stembevrijding met mij:
 
Ik voel me aan het eind van de sessie rustig en vredig. Voor mijn gevoel sta ik nog aan het begin wat 'bevrijding' betreft. Je remmingen loslaten, jezelf overgeven, vrij klinken en doen is best moeilijk en kost tijd. Bij mij tenminste.
 
Wat ik erg fijn vind is de aandacht en zachtheid die ik ervaar in de groep, ik voel het bij mezelf naar de ander toe en ontvang het ook terug.

- Riet Overberg

Voor mij heeft stembevrijding gebracht: letterlijk, een ruimer kunnen/durven gebruiken van mijn stem, keel meer open ervaren, dichterbij mijzelf blijven, beter contact met mijn lichaam, genezende werking door klanken in te zetten op pijnlijke plekken, speelsheid bevorderen

- Elsbeth Meijnen

Stembevrijding bij Maaike is een mooie, goede en speelse ervaring in een kleinschalige veilige setting.

Maaike bouwt haar “lessen”rustig en professioneel op en weet je met haar enthousiasme, speelsheid en diepe rust en balans  mee te nemen dicht bij je zelf. Door het verkennen van de mogelijkheden van de klanken van je stem en je zoveel mogelijk af te stemmen op je eigen gevoel ontstaat er steeds een ruimte waarbinnen je je “eigen verhaal” kan laten klinken, dat soms ook verrassend harmonieert met de klanken van anderen.  Er is ook ruimte voor emoties die mogen/ willen klinken, maar altijd binnen een veilige context.  Stembevrijding is ook ruimte voor jezelf, voor je eigen ziel die wil klinken.  Dichtbij jezelf komen middels stembevrijding is een leuke en vooral ook goede ervaring.

 - Andre Knegt

Stembevrijding is voor mij: uit mijn hoofd komen en in mijn hart kijken. Kijken wat daar speelt, wat er vraagt om aandacht, wat gezegd/gezongen wil worden. Mezelf durven laten horen, emoties durven tonen. Anderen ondersteunen om hen hun verhaal te laten vinden/vertellen. Ieder staat er met zijn/haar eigen rugzak, maar stembevrijding verbindt. Je kent elkaar niet, maar toch maak je samen iets moois. Ieder werkt aan zichzelf en uit zichzelf. Ieder laat horen wat er in zijn/haar hart leeft. En dat verbindt. Hoe moe of druk ik aan het begin van de sessie ook ben, uiteindelijk vind ik een hele grote rust. En dan hoef je niet te spreken. Je mag er gewoon zijn. Zo’n fijn gevoel is het, een soort van thuiskomen in jezelf. Het klopt dan gewoon. Ik ben ik en het is goed. En dat gevoel werkt door. In mijn priveleven en op mijn werk. Daar waar het gaat om mezelf uiten. Mijn gedachten gaan nu niet meer 10 keer door mijn hoofd. Twijfelend of ik ze ga uitspreken of niet. Nee, ik spreek ze uit, pak mijn moment en praat. En het hoeft niet allemaal perfect te zijn wat ik zeg. Als ik maar spreek, de rest volgt vanzelf. Ik heb dus meer zelfvertrouwen gevonden. Ik sta sterker in mijn schoenen en heb beter in beeld wat voor mij belangrijk is in het leven. Stembevrijding, ik kan het iedereen aanraden. Geen geschreeuw maar samen ‘klinken”. Hard, zacht, vloeiend of onwennig met klinkers en medeklinkers. Er komt van alles voorbij, soms moet je even een drempeltje over, maar Maaiek begeleidt je daar stap voor stap bij. Met haar rust, begrip en ruimte voor ieders “staat van zijn”op dat moment vliegt de tijd voorbij. Een moment voor jezelf, ge-nie-ten!

- Martine Dekker